fbpx

Nordic Photo Xperience

Nordic Photo Xperience

Prachtige meren, eindeloze bossen en bakken vol wildlife. Wie naar midden Zweden komt belandt in een ongerepte wildernis. Speciaal voor de actieve fotograaf organiseert Erwin Winkelman Fotografie in samenwerking met de in Zweden woonachtige Christian Knulst, eigenaar van Klaralvenkanot nu een pracht van een fotoreis naar de regio Hagfors in Varmland, Zweden. Tijdens deze reis, die plaats vindt van 5 tot en met 9 juni, worden diverse activiteiten gecombineerd met fotografie.

In een klein gezelschap ga je wandelen, kanoën, fietsen, overnachten in de wildernis en cultuur snuiven. Elke ochtend is er een korte briefing waarna je met een opdracht of thema aan de slag gaat terwijl je door de prachtige Zweedse natuur beweegt. Aan het eind van de dag is er gelegenheid je foto’s te selecteren, bewerken en te presenteren aan je reisgenoten. Ervaren fotograaf en trainer Erwin Winkelman voorziet de foto’s ’s avonds van commentaar. In vijf dagen tijd leer je beter fotograferen, maak je nieuwe vrienden en doe je heel veel nieuwe ervaringen op. 

 

Wat krijg je allemaal?

Deelnemersbijeenkomst

Om kennis te maken met de andere deelnemers is er een paar weken voor de reis begint een deelnemersbijeenkomst in de studio van Erwin, De Smederij in Epe. Uiteraard vertellen wij ook een en ander en is er veel ruimte voor eventuele vragen. Hier krijg je ook je 'survivalpakket' uitgereikt.

Veel tips en tricks

De reis wordt onder andere georganiseerd door Erwin Winkelman. Erwin is allround portret- en landschapsfotograaf en heeft meer dan 20 jaar ervaring. Hij geeft elke dag tips en tricks en voorziet jullie foto's van professioneel commentaar.

Elke dag je werk bespreken

Elke dag gaan we aan de slag met een vooraf bepaald thema. De dag begint daarom ook met een ochtendbriefing. Hierin vertelt Erwin wat het thema van de dag is. Chris gaat dan ook in op het dagprogramma. Na terugkomst heb je ruim de tijd je foto's te selecteren en te bewerken. De foto's bespreken we 's avonds met de groep.

Kleine groepen

Om de groep overzichtelijk te houden voor iedereen evenveel aandacht te kunnen hebben, houden we de groep klein. De groep bestaat uit minimaal 4 en maximaal 8 personen.

Veel ruimte voor jezelf

Natuurlijk gaan we niet iedere minuut van de dag op pad met de groep. Er is ook veel ruimte voor jezelf.

Foto's

Uiteindelijk komen we terug met heel veel foto's. Wat is er dan mooier om dat te bundelen in een mooi album. Na afloop mag iedereen zijn mooiste foto's aanleveren en deze bundelen we dan in een boek.

een must

Waarom je absoluut mee moet op deze reis?

Zweden is het land van natuur en avontuur. Onder leiding van ervaren gidsen en fotograaf ga je de wildernis in, slaap je in de natuur en kook je op een kampvuur je maaltijd. Elke dag maak je aan de hand van een nieuw thema foto’s die elke dag worden besproken. Naast dat je heel veel leuke dingen doet in Zweden, leer je ook nog heel veel. Misschien ontmoet je wel een wolf, eland of lynx.

De kosten voor deze reis bedragen 1750 euro (incl btw) per persoon, dit exclusief de heen- en terugreis naar Zweden.

 • Ervaren begeleiding

  Het programma wordt begeleidt door fotograaf Erwin Winkelman en ervaren gids Christian Knulst. Daarnaast wordt waar nodig expertise uit de omgeving ingezet.

 • Onvergetelijk avontuur

  De activiteiten zorgen voor een onvergetelijk avontuur. Wanneer slaap je nou in een tentje in de wildernis?

 • Kleine groep

  We gaan met een kleine overzichtelijke groep. Het maximale aantal deelnemers is 8 personen.

 • Gevarieerd programma

  Het programma is gevarieerd en bestaat iut een deel outdoor activiteiten, een deel cultuur veel fotografie en ook zeker wat vrije tijd.

Ja, ik wil graag meer weten

Jullie hebben mijn nieuwsgierigheid gewekt en ik wil graag meer weten over deze reis. 

Wie organiseren de reis?

Logo chris_Tekengebied 1
logo Erwin Winkelman bruin op wit vlak RGB

'Hoe mooi kan het worden?'

Christian Knulst is recreatief ondernemer in Zweden, eigenaar van klaralvenkanot.com en gastheer van de Nordic Photo Xperience. “Zweden heeft de prachtige natuur, de zon, het water, heuvels, bergen. De talloze meertjes, de wildlife. Ik kan me geen fotograaf bedenken die daar nee tegen kan zeggen. Varmland heeft het en wij brengen jullie er naar toe.”

 

Christian is te volgen op Instagram en via de website www.klaralvenkanot.com

' Zweden is een echt fotowalhalla'

Erwin Winkelman is een allround portret- en landschapsfotograaf en begeleidt de deelnemers van de Nordic Photo Xperience op fotografisch gebied. “Zweden is echt een walhalla voor fotografen. De natuur is prachtig, de mensen zijn mooi, er zijn prachtige steden. Als fotograaf kun je je hier helemaal uitleven. Gecombineerd met een aantal leuke activiteiten is dit een reis die je als fotograaf niet mag missen.” 

Erwin is te volgen op Instagram en zijn website

Waar gaan we heen?

De reis gaat naar het plaatsje Edeback, Varmland, Zweden. Edeback is een plaats in de gemeente Hagfors in het landschap Varmland en de provincie Varmland. De plaats heeft 214 inwoners en een oppervlakte van 128 hectare.
Het gebied kenmerkt zich door de prachtige natuur, het vele water en enkele prachtige steden, zoals Karlstad. Langs onze basis in Edeback slingert de rivier de Klaralven, de langste rivier van Zweden. Het gebied is ideaal voor diverse buitenactiviteiten zoals kajakken, zwemmen, fietsen , vissen en wandelen.

 

Wat kost dit avontuur?

1750 euro (incl BTW)

Dit is inclusief

 • deelnemersbijeenkomst
 • 5 dagen in Zweden, inclusief ontbijt, avondeten en diverse keren lunch.
 • 4 nachten overnachting in huis
 • 1 overnachting in tent in de wildernis
 • alle activiteiten zoals beschreven in het programma
 • vervoerskosten
 • lokale gidsen
 • professionele fotografie begeleiding
 • ‘survivalpakket’ 
 

Dit is exclusief 

 • heen- en terugreis naar Zweden
 • alcoholische dranken
 • persoonlijke uitgaven

FAQ

FAQ

Op de deelnemersbijeenmkomst zullen we zoveel mogelijk vragen beantwoorden, maar een aantal dingen kunnen we je nu al laten weten.

 • Voor wie is deze reis geschikt?

  Je hoeft geen surivalexpert en professioneel fotograaf te zijn voor de reis. Enige ervaring op fotografisch gebied is wel handig. Een klein beetje conditie ook. Heb je blessures, dan is deze reis misschien minder goed vol te houden.

 • Wat voor apparatuur neem ik mee?

  We gaan veel op pad en veel de natuur in. Een rugtas met fotoapparatuur is daarom wel handig. Veel zware apparatuur is niet handig omdat je er wel contant mee onderweg bent. Je camera met een standaard zoomlens (24-70/24-105) en een telezoomlens zijn voldoende. Een klein stattief is ook handig om mee te nemen.

 • Hoe reis ik naar Zweden?

  Je kunt op verschillende manieren naar Zweden reizen. De handigste en meest gemakkelijke is met het vliegtuig naar Oslo. Met de auto kun je rechtstreeks, maar dat is ruim 16 uur rijden, of met een veerboot van Nederland naar Noorwegen dan door naar Edeback.

 • Wat voor kleding neem ik mee?

  Het is handig om vooral gemakkelijke outdoorkleding mee te nemen. Verder houden we je op de hoogte van de weersverwachtingen, want het kan ook maar zo zijn dat het superlekker weer is.

 • Ben ik verzekerd?

  Het is aan te raden om zelf een reisverzekering af te sluiten.

 • Heb ik een kamer voor mezelf?

  Nee, je heb t geen kamer voor jezelf. Het huis waar we logeren voorziet in twee persoon kamers. Douche en toitel worden ook gedeeld. Mocht je absoluut een eigen kamer willen, dan kan er iets geregeld worden in de omgeving. Hier hangt wel een meerprijs aan.

 • Spreekt de begeleiding Nederlands?

  Chris en Erwin spreken allebei Nederlands. De lokale begeleiding spreekt goed Engels.

image0 (2)